Ugrás a fő tartalomhoz

Miért várjuk a sárkány évét, és mit hoz (nemcsak) a rutinunkba?

2024. 02. 07.

Jana Krajco

3 perces olvasás

Furcsa dolog a horoszkóp. Többségünk nem eszerint éli az életét, de ha éppen elénk kerül egy horoszkóp, nem tudunk ellenállni neki, és végigolvassuk. Egyszerűen csábít minket, hogy bepillanthatunk a jövőbe. Mi ezúttal sem tudtunk ellenállni a lehetőségnek, és megnéztük, mi vár ránk (illetve szépségrutinunkra) a sárkány évében. A kínai holdnaptár szerint a sárkány éve 2024. február 10-én kezdődik.

A sárkány a remény szárnyán érkezik

Ön is jó hírekre vágyik? Természetesen. A sárkány pedig a kivételes erőt, a jóllétet és a szerencsét jelképezi a kínai horoszkópban. Idén ráadásul a fa eleméhez kapcsolódik, amely fejlődést és növekedést jelent. Több, mint ígéretes! Ezért a következő időszak ideális az újrakezdéshez és a nagy döntések meghozatalához. Számos új lehetőség vár Önre, amelyeket csak meg kell ragadnia.

Tippünk: Már régóta dédelget egy álmot, amelyet még nem váltott valóra? Elérkezett a tökéletes pillanat, hogy megtegye a legelső lépéseket. De a sikerhez vezető úton természetesen sok-sok energiára lesz szükség. 

Technológia és zöld hozzáállás

És mivel jár, ha beengedjük a sárkányt a szépségrutinunkba is? A sárkány segít kilépni a megszokott keretek közül, és végre esélyt ad az újdonságoknak. A kínai újév ugyanis kedvez a kísérletezésnek és az innovációnak. Az új technológiák nemcsak az IT, hanem a bőrápolás világát is felforgatják. Ismeri már az arctisztító kefék, az ultrahangos spatulák vagy a fényterápia hatását? Hallgasson a sárkányra, és vágjon bele bátran! A modern készülékek használata is szórakoztató szertartássá válhat. Egy LED-es arcmaszkkal még jól ki is pihenheti magát (hiszen gondolni kell a lelki egyensúlyra is). 

Törődjön magával az új technológiák segítségével

A fa eleme nagy hatással van a sárkányra, ami a környezet számára is jó hír. A sárkány haladó, újdonságokat kedvelő szemléletének köszönhetően ugyanis nagyobb hangsúlyt kaphatnak a környezetbarát technológiák, a megújuló energiaforrások és az általános fenntarthatóság minden ágazatban. Ez a hozzáállás a fürdőszobában is megjelenhet!

Tippünk: Támogassa azokat a márkákat, amelyeknek fontosabb bolygónk jólléte, mint a milliós haszon. Csökkentse minimálisra a hulladéktermelést, például az eldobhható termékek használatát. Gyűjtse szelektíven a hulladékot, vagy próbáljon meg spórolni az ivóvízzel. 

Vidám színek

Megtetszett Önnek a sárkány energiája? Ha feltétlenül szeretné elnyerni a jóindulatát, hívja segítségül a színeket is. A kínai asztrológia szerint a színek életünk számos területére vannak hatással, mert fontos energiákat tartanak egyensúlyban. Minden évhez kapcsolódik egy bizonyos árnyalat. Segítheti általános harmóniáját, ha ezzel veszi körül magát. Az idei árnyalat valószínűleg senkit sem lep meg. Energia, környezetvédelem, innováció – igen, jól gondolta, mindezek a zöldet, egészen pontosan a smaragdzöldet idézik. Ha nem tartozik a kedvenc színei közé, válassza az élénk vöröset és az aranysárgát, amelyek remekül kiegészítik. 

Tippünk: Ne csak öltözködésében, hanem sminkeléshez is válassza ezeket az árnyalatokat. Smaragdzöld szemhéjtus, vörös rúzs és arany körmök – a tökéletes partiszínek! 

A sárkány színeiben

És Ön beengedi életébe a sárkányt? Bátran próbálja ki, mert kár lenne nem kiaknázni ezt az energiaforrást. És ha másra nem is, arra biztosan jó ok, hogy végre belevágjunk régóta halogatott terveinkbe és álmainkba.