Ugrás a fő tartalomhoz

Nyugtató illatok a hálószobában. A gyógynövényes illatok megkönnyítik az elalvást, a pamut pedig biztonságérzetet nyújt

2023. 05. 23.

Jana Potužníková

4 perces olvasás

Képzelje el a hálószobáját a nyugalom tökéletes oázisaként, ahová belépve azonnal érzi, hogy a szívverése lecsillapodik, automatikusan mélyeket lélegzik, ellazul... Így egy pillanat alatt könnyen elaludhat. Elérhetetlen álom? Nem, egyáltalán nem az. Gyakran csak a megfelelő illat kell a hálószobába!

Stresszellenes illatterápia

Minden este megismétlődik. A test feszült a napközbeni stressz után, az agy pedig kimerült az elvégzett és az elintézetlen feladatoktól is. És ehhez jönnek a következő nap tennivalói! Munkahelyi megbeszélések. Vizsgák az iskolában. Rengeteg házimunka. Ahelyett, hogy megnyugodna, az agy túlpörög.

Aztán lefekszik, és nem tud elaludni. Az embernek annyira szüksége lenne egy kis pihenésre! De minél több a stressz, annál nehezebb elaludni. A megnyugtató illatok segíthetnek. Melyek is ezek?

A gyógynövényes relaxáció mindenkinél működik

Ha teheti, válassza a gyógynövényeket. Főzzön magának estére egy jó kis gyógynövényes alvást segítő teát. A kamilla, a levendula, a citromfű és az orvosi macskagyökér nem fog csalódást okozni, de egyes alvást segítő teakeverékekhez kendert és mákot is adnak… 

Ezután pedig hívja meg a gyógynövényes illatokat a hálószobájába is. A levendulás párnaspray alkalmazható a legegyszerűbben. Egyszerűen csak fújja rá, és hagyja, hogy a levendula édes illata elringassa. Gyors megoldás, amelyet akár utazásra is könnyen magával vihet. Ugyanilyen alkalmas a nyugtató lakásillatosító spray is.

Párnaspray vagy lakásillatosító spray?

Ultrahangos diffúzorok egyedi illatok keveréséhez

Még soha nem próbálta az ultrahangos diffúzort? Aktuális hangulatának megfelelő illatkeverékeket állíthat elő a segítségével. Ha azon tűnődik, hogyan illatosíthatja hálószobáját esténként, akkor a levendula nem hiányozhat az alváshoz használt illóolajok közül. Harmóniát teremtő ereje szinte misztikus! 
Az olajok közül kiválóan beválik a finom citromfű, a majoránnaolaj szintén megnyugtathatja az idegeket (ráadásul a nyugodt légzést is elősegíti), ha pedig nem tudja abbahagyni a gondolkodást, cseppentsen a diffúzorba vaníliát vagy benzoét. 

Ha teheti, lehetőleg csak tiszta természetes illóolajokat vásároljon. Működnek, és garantáltan lehet tudni, hogy honnan származnak – a színtiszta természetből.

Ha teheti, lehetőleg csak tiszta természetes illóolajokat vásároljon. Működnek, és garantáltan lehet tudni, hogy honnan származnak – a színtiszta természetből.

Válassza ki az Önnek tetsző diffúzort és illóolajokat is

A pamut, a frissen mosott ruhák és a hegyi levegő illata

Idézze fel, hol és mikor alszik a legjobban... A hegyekben, az erdőkben, a friss levegő különleges illatával körülölelve? Úgy érzi, hogy az elalvás és maga az éjszaka is sokkal kellemesebb, ha friss az ágyneműje?

Ez bizony így van. A legmegnyugtatóbb illatok közé tartozik a friss levegő, az erdő, a tenger illata, valamint a pamut és a frissen mosott ruhák illata. Mindegyik illat hozzájárul a jobb alváshoz. És az a nagyszerű, hogy ezeket az illatokat illatgyertyák, spray-k vagy pálcás diffúzorok segítségével a hálószobájába is beviheti.

Illatgyertyák és társaik a pihentető alvásért

Kifinomult illatok igényes alvóknak

Ha nem az egyszerűség híve, és szereti a kifinomult illatokat, amelyek több művészien összeválogatott összetevőből állnak, nyugtató hálószobaillatot keresve ezeket is kipróbálhatja. Esetleg válasszon egy bensőséges intim hangulatot teremtő illatot...

Engedje át magát egy kis hálószobai rafinériának

Apropó, ezek a megnyugtató illatok ajándéknak is nagyszerűek, mi a véleménye? Jó választás lehet bárkinek, aki közel áll az Ön szívéhez…