Ugrás a fő tartalomhoz

Szerelmesnek lenni... egy arcszérumba. Jöjjön és válasszon Ön is. És rétegezzen!

2023. 09. 05.

Jana Potuznik

4 perces olvasás

Csodát keres? Az arcbőrére? Ám legyen. Válassza ki a megfelelő szérumot (és tanulja meg, hogyan kell rétegezni), és szeressen bele úgy, ahogyan én is tettem. Mivel az arcszérumok egyszerűen... ISTENIEK!

Gondoskodás jóban és rosszban

Ismeri azt az érzést, amikor egy bizonyos hangulatban van, és nagyon konkrét dolgokat kell tennie, hogy jól érezze magát? Az én arcbőröm pontosan így viselkedik. És én ennek megfelelően alakítom ki az ápolását. Hogyan? Például a krémet nem cserélgetjük minden nap. Az arcmaszkok némi változatosságot képviselnek, de nem minden nap élünk velük. És az arcszérum? Ebből egyféle sohasem elég. És a pillanatnyi hangulattól – az enyémtől és az arcbőrömétől – függően váltogatva teret teremt, hogy napról napra úgy ápoljam a szépségemet, ahogyan arra szükségem van! 

A fáradt és szürke napokat az élénkítő szérumok jobbá teszik. Az antioxidáns vagy hidratáló szérumok nagyszerűek a városi jövés-menéssel telített napokra. Ha lassítani akarom az öregedésemet, akkor előkapom a ránctalanító szérumokat... És éppen ez a változatosság az, amit akkor is meg kell szeretnie, ha egyébként nem nagyon foglalkozik arcbőre ápolásával. Csak el kell sajátítania az alapvető tudnivalókat a kiválasztás és a használat érdekében.

Ápolás cseppenként

Az arcszérum igazán magas hatóanyag-koncentrációval és könnyed állaggal rendelkezik, amely könnyen felszívódik. Habár általában drágább termék, ne féljen a befektetéstől. A szérumot szó szerint cseppenként kell használni – mindössze három-négy cseppet kell óvatosan az arcbőrbe beütögetnie az ujjbegyeivel.

Arcszérumok, amelyekkel elkezdheti

Hogyan kell használni az arcszérumot

A szérum mindig a megtisztított, tonikkal kezelt arcbőrre való, amely azt szó szerint be tudja szívni a legmélyebb rétegekbe (ahová a krém sosem jut el). És igen, az arckrém a szérum után következik. Reggel és este. Reggelente leginkább a hidratáló hialuron szérumokat szeretem, valamint az élénkítő és antioxidáns szérumokat C-vitaminnal, a feszesítő szérumokat kollagénnel vagy peptidekkel... Este pedig jöhet a tápláló anti-ageing retinollal (nem szereti a napfényt, ezért ha reggelente használja, SPF-et is vigyen fel), a hámlasztó AHA savakkal vagy a regeneráló. 

Ha valami különlegeset szeretne az arcbőrének nyújtani

Egyféle sohasem elég

Milyen gyakran kell használni a szérumot? Naponta. Ám pontosan ezért kell cserélgetni. És tanulja meg a rétegezést is. Mert ha az egyik felszívódik, könnyű állagának köszönhetően az arcbőre könnyedén elbír egy második szérumot is. Mit kell kipróbálni?

A száraz arcbőr reggelente kaphat egy hidratáló szérumot hialuronsavval és erre rá egy élénkítő szérumot C-vitaminnal. A zsíros arcbőrt szintén hidratálhatja ugyanígy, majd használjon egy niacinamid tartalmú szérumot a pórusok összehúzására. Az érett arcbőr a hidratálás után értékelni fog egy adag kollagént vagy egy peptideket tartalmazó feszesítő szérumot. 

Léteznek kifejezetten férfiaknak szánt arcszérumok is! A Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate energiával tölti fel az arcbőrt, a Biotherm Homme Force Supreme fiatalítja és meggátolja az öregedését, a Beviro Forever Young Elixir

Ne feledkezzen meg a használatot követő krémmel való bekenésről

Az arcszérum kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen krémet használ. A hatóanyagaik ismétlődhetnek, tehát megsokszorosódnak. Ugyanakkor általában igaz, hogy a túl sok minden káros, ezért jó, ha a szérum és a krém hatóanyagai kiegészítik egymást. Tehát ha este retinolos szérumot használ, az éjszakai krémnek már nem kell ugyanezt tartalmaznia. 

Szérumok, amelyeket a szerkesztőségünkben szeretünk

Melyik arcszérumot érdemes elsőnek megvenni? Kezdje a hidratálóval. A többi kiválasztásánál kövesse az arcbőre típusát és igényeit. És ne féljen kikérni egy kozmetikus vagy bőrgyógyász tanácsait.