Ugrás a fő tartalomhoz
Hogyan szabaduljunk meg a kettős álltól? Kenés, erősítés, masszírozás
2023. 02. 23.Jana Potuznik
6 perces olvasás
A kettős áll (toka), különösen profilból, szó szerint megrövidíti a fiatalos megjelenést. Az ember pedig csak egyet akar – megszabadulni tőle. És ez lehetséges! Megfelelő otthoni ápolással legalább észrevehetően kisebbé teheti a kettős állat. Ha pedig az esztétikai gyógyászati klinika felkeresésébe is befektet, akár egyszer és mindenkorra (szike nélkül) megszabadulhat ettől a hívatlan „gyönyörűségtől”.

A kettős áll (toka) nem csupán egyetlen ok eredménye

Valójában hogyan jön létre a kettős áll? „Egyeseknél ez tisztán genetika kérdése. Vannak, akik olyan különleges helyzetű alsó állkapoccsal és izomlerakódással születnek, hogy tulajdonképpen születésétől kezdve kettős álluk van” – mondja Ivana Pokorná, a Formositas esztétikai gyógyászati klinika alapítója, majd hozzáteszi: 

Máskor elég, hogy múlnak az évek és a korosodás miatt megereszkedik az arckontúr, öregszenek a bőr alatti szövetek, ide érve a zsírszövetet is, ami az áll területén is nyomot hagy. Ez 45 éves kor felett még a nagyon karcsú hölgyek esetén is előfordulhat. Harmadsorban a kettős áll a túlsúly és a helytelen életstílus következménye is lehet.

A kettős áll a nagyon karcsú nőket is érintheti. A korral ugyanis együtt jár az arckontúr megereszkedése, valamint a bőr alatti szövetek, így a zsírszövetek öregedése.

4 lépés a kettős áll kiküszöböléséhez

1. A kenés soha nem lehet túl sok

Az első lépés a nyak és a dekoltázs teljes körű ápolása. Ezért az áll alatti területre feszesítő krémre, illetve arckontúr formázó krémre lesz szüksége. Az is dicséretre méltó, ha már most kimondottan a nyak és dekoltázs ápolására szolgáló krémet használ. 

Az ilyen termékekben lévő hatóanyagok nemcsak a bőr hidratálásáról gondoskodnak, hanem a bőr nagyobb rugalmassága érdekében például serkentik a kollagénképződést, vagy meggátolják a bőr alatti zsír lerakódását. 

A legjobb nyakra, dekoltázsra és áll környéki területre való krémek

Szeretné támogatni a hatásukat? Tanulja meg az áll és az alsó arckontúr kézi masszírozását. 

  • Már a krém felvitelekor is a gravitációval ellentétes irányban végezzen minden egyes mozdulatot. Kezdje lent a nyakon, majd az arcélen és az állon át haladjon felfelé.
  • Helyezze mindkét kezét az áll éléhez úgy, hogy be tudja „csípni” az arckontúr alsó részét a hüvelykujj és mutatóujj közé. Mindig úgy, hogy az áll közepétől indul, és mindkét kezével ismételten, de nem túl fájdalmasan „csipkedve” szinkronban halad tovább oldalra, a fülhöz.
  • Utána hajlítsa be az ujjait és fogja az állát a behajtott mutatóujja és középső ujja közé. Az így behajlított ujjaival az áll közepétől a fülek felé haladva ismét végezze el a masszírozást. Lassú, folyamatos mozdulatokkal.

2. Próbálja ki a kettősáll-gyakorlatokat

Szóval, edzi majd az állát? IGEN! Hogyan? Erre való az arcjóga. „Az áll alatti terület tele van zsírral és izommal, a zsírt el kell távolítani, az izmot pedig meg kell erősíteni. Úgy, ahogy az a test többi részén is működik. Igaz, hogy az arcjóga nem segít a zsír eltüntetésében, viszont erősíti az áll területén lévő izmokat” – magyarázza Ivana Pokorná. Előnye, hogy ezek a gyakorlatok könnyen megtanulhatóak, egyszerűek, és a hatásukat igazán hamar látható lesz. 

Az arcjóga egyik leghatékonyabb gyakorlata az egyszerű nyelvnyújtogatás.

Próbáljon meg visszatérni a gyerekkorba, és gyakorolja ismét a kedvenc időtöltését! Ugyanis, ha erőteljesen kinyújtja a nyelvét, érezni fogja, hogy mennyire megfeszülnek az áll alatti terület izmai. Utána próbálja meg egyenesen maga elé kinyújtani a nyelvét, és csak a hegyét behajlítani az orr irányába. Mondjuk, reggelente ismételje meg mindkét gyakorlatot 5-ször.

3. Feszesítő és kisimító masszírozás

Minél jelentősebb a kettősáll-probléma, annál intenzívebb módszerre van szüksége az eltávolításához. Ezért ne hagyja ki a készülékkel történő masszírozás és feszesítés lehetőségét sem. 

„A megfelelő készülékek rendszeres és tartós használatával valóban elérhető az ezen a területen lévő izmok mélységi erősödése” – mondja Ivana Pokorná, aki a kettős áll alapos otthoni kezeléshez mind a három módszer kombinálását, valamint a készülékes kezelés megelőzésre történő alkalmazását javasolja. „Alapjában véve, negyven év felett szinte már el is késett a megelőzéssel!”– teszi hozzá. 

Amennyiben el szeretné kerülni az öregedés miatti kettős áll megjelenését, mindenképpen még negyven éves kor előtt gondolnia kell a megelőzésre.

TOP masszírozó és feszesítő készülékek

4. Esztétikai gyógyászati klinika

És milyen lehetőségeket kínálnak kettős áll esetén az esztétikai klinikák? Többféle lehetőség is van, és mindegyik szakmai konzultációt igényel.

„Alapjában véve többféle lehetőség áll rendelkezésre. A lipolitikumok (zsírbontók), amelyek a bőr alatti zsír csökkentését segítik elő, injekcióval kerülnek alkalmazásra. Hátrányuk, hogy az eredmény nem mindig megnyugtató, és a bőr gyakran bizonyos mértékig megereszkedik a kezelt területen. Ezért utána dolgozni kell a bőr és a bőr alatti szövetek feszesítésén, valamint az arckontúr megerősítésén, hogy az eredmény megmaradjon. Az edzés és a masszírozás magától értetődő” – javasolja Ivana Pokorná. 

Ha pedig olyan utat keres, amely tartósan megszünteti a kettős áll problémáját, találni fog. „Szóba kerülhet az intenzívebb és veszélyesebb zsírleszívás is, amely azonban nem mindenkinél alkalmazható. Olyan úgynevezett endolift kezeléssel is lehetséges, amelynek során az orvos egy vékony nanooptikai szálat vezet a bőr alá, amelynek a végén lézersugár van. Ez megerősíti, megszilárdítja a bőrt és a bőr alatti részt, egyben csökkenti a zsírszövet tömegét. A lipolízisnél tulajdonképpen csak rákényszeríti a zsírsejteket, hogy kiürítsék a tartalmukat, az endoliftnél viszont véglegesen eltávolítja azokat” – teszi hozzá Ivana Pokorná, a Formotitas esztétikai gyógyászati klinika alapítója.

Kettős álla van, és nem szeretne az általunk javasolt összes lépéssel foglalkozni? Kontúrozással vizuálisan le tudja győzni. Így adja magát a kérdés: van már kontúrozó palettája

Olvasson tovább