Férfi intimhigiénia. Mit érdemes tudni róla?

2021. szeptember 30.Notino
Azt gondolta, hogy az intim területek ápolásához elég egy sima tusfürdő is? Akkor ne csodálkozzon azon, ha néha előfordulnak itt-ott pattanások, vagy irritáció.

Azért mégis csak... Ez a hely még a legszívósabb keményfiúknál is elég érzékeny. Ahhoz, hogy ezek a problémák ne forduljanak elő, eláruljuk, hogyan gondoskodjon a férfi higiéniáról, és bemutatjuk azokat a kozmetikumokat, amelyeket örömmel használhat.

Miért használjanak intim kozmetikumokat a férfiak is

Ezeken az érzékeny területeken nagy mennyiségű izzadságmirigy található. Márpedig, ha nem gondoskodik az intimhigiéniájáról, biztosan nem lesz igazi férfi. Ehelyett olyan kellemetlenségekkel kell szembenéznie, mint a viszketés, a kellemetlen szagok, a kiütések, a gyulladás, a gombák és a már fent említett pattanások. És még nem is említettük a vággyal teli pillanatokat, amikor azt szeretné, hogy büszkesége tetszetős legyen valaki másnak is.

Ezért külsője ápolásakor ne feledkezzen meg az alsó részekről se. De mégis hogyan? Elég, ha a következő lépésekhez igazodik.

Válasszon jó minőségű alsóneműt...

... és cserélje gyakran. Ön és legjobb haverja is biztosan sokkal jobban fogják érezni magukat egy szellős pamut alsónadrágban, mint egy szintetikusban. Ne féljen NEM kihasználni az alsónemű adta legjobb lehetőségeket – cserélje le minden nap. 

A mosakodás az intim higiénia alapja

Nemcsak sportolás után vagy a napi fürdés során, hanem a partnerrel töltött örömteli pillanatok után is szükséges ott alul alaposan megmosakodni. Ideális a mindennapi tisztálkodáshoz például a Ziaja Yego vagy a Bioturm Intimate Wash Gel intim fürdőgél. Mindkettő királyi módon gondoskodik Önről – nemcsak felfrissíti az érzékeny területeket, hanem hidratálja és regenerálja is. Fürdés után is mindig alaposan szárítsa meg az intim területeket is.

Azt gondolja, hogy a saját férfi intimgél vásárlását elkerülheti partnere női intim kozmetikumának kölcsönvételével? Akkor sajnos most csalódást okozunk. Azt ugyanis teljesen más pH értékre szabták, mint amilyen az Ön jégtörőjének van. És a szappan vagy a tusfürdő? Azok csak kiszárítják és irritálják az érzékeny területeket.

Javasolt termék

Ne feledkezzen meg a rendszeres nyírásról

Ahhoz, hogy a legjobb intim higiéniát elérhesse, ne hagyja, hogy szőrzete dzsungel méretűre vaduljon, inkább nyírja úgy, mint egy tökéletes angol pázsitot. Ezáltal az izzadság nem tud megülni, és a szőrök nem állítják meg az intimgélt, így gond nélkül eléri a bőr felületét is. Azaz azokat a helyeket, amelyeket meg kell tisztítania.

Fontos az étkezés is

Még az is, hogy mit eszik, jelentősen befolyásolja az intim területek illatát és izzadásra való hajlamosságát. A citrusok, a spenót, az ananász, a menta, a zsálya és a petrezselyem tudnak ebben segíteni, csakúgy, mint a kellő folyadékbevitel és a zöld tea fogyasztása.

A férfi intimkozmetika minden férfi testápolásának elengedhetetlen része és egyre inkább felkapott téma. Ön is azok közé tartozik, akik már használják, vagy csak most tervezgeti az intimhigiéniás-gél beszerzését? Ossza meg velünk is tapasztalatait.

Olvasson tovább