Ugrás a fő tartalomhoz

DAILY ROUTINE: A smink helyes eltávolítása

2018. 01. 04.

Notino

4 perces olvasás

Tökéletes bőrre vágyik? Higgye el, csupán a megfelelő sminkeltávolítással érheti el! Ugyanis csak a tökéletesen sminkmentes bőr képes éjszaka a minőségi regenerálódásra és felszívni az arckrémek tápanyagait. Ezért most bemutatjuk a sminkeltávolítás legjobb módját. Alkalmazza minden nap, és meglátja, a bőre hálás lesz majd érte!

Sok nő alábecsüli a minőségi sminkeltávolítás fontosságát. Ez nagy hiba! Az bőr alapos tisztítása nélkül nem csupán csúnya pattanások jelenhetnek meg, de a ráncok is hamarabb kialakulhatnak, így az arcbőr fáradtnak, hervadtnak tűnhet. Sajátítsa el a helyes sminkeltávolítást - egyáltalán nem nagy tudomány!

Sminkeltávolítás lépésről lépésre

1. lépés - Válasszon magának a bőrtípusához leginkább megfelelő sminkeltávolítót

Mielőtt a sminklemosó kendővel a kezében a tükör elé állna, válasszon magának a tökéletes sminkeltávolításhoz a legjobb készítmények közül. Mindig a saját bőrtípusának megfelelően döntsön! Legalább három különböző sminkeltávolítóra lesz szüksége: szemsmink lemosó, sminkeltávolító tej, olaj vagy gél a nagyobb szennyeződések eltávolítására, és végül arcvíz vagy micelláris víz a mélytisztításhoz.

2. lépés - Nedvesítse be az arcát

3. lépés - Kezdje a sminkeltávolítását a szeménél

A sminkeltávolítást a szeménél kezdje, és használjon hozzá speciális szemsmink lemosót. A rendkívül érzékeny szemre tökéletesen megfelel például a nyugtató hatású kék búzavirág kivonatot tartalmazó Vichy Pureté Thermale szemsmink lemosó. A sminklemosó kendőt alaposan itassa át szemsmink lemosóval, helyezze a szemhéjára és hagyja megfelelő ideig hatni, hogy a smink feloldódjon. Ezután gyengéden törölje le a szempillafestéket és a többi sminket a szempillák tövétől a végek felé, és az arcától kifelé haladva.

Amennyiben vízálló szempillaspirált használ, mindenképp vízálló szemsmink lemosót alkalmazzon. Mi a Collistar Make-up Removers and Cleansers szemsmink lemosó használatát javasoljuk, ami nemcsak tökéletesen távolítja el a sminket, hanem mélyrehatóan hidratálja is a szemkörnyéki érzékeny bőrt és védi az irritációtól. A sminklemosó kendőt soha ne nyomja túl erősen a bőrre, mert akár ráncokat is okozhat vele. Ez egyébként minden smink eltávolítására érvényes.

4. lépés – Távolítsa el az arcáról a legnagyobb szennyeződéseket

A szemsmink eltávolítása után az arc következik. Amennyiben száraz a bőre, a nagyobb szennyeződések eltávolítására használjon sminklemosó tejet, olajos sminklemosót vagy sminklemosó balzsamot, ami az alkalmazás során olajos krémmé alakul át. A száraz és érzékeny arcbőrre a jól bevált Mixa sminklemosó tejet javasoljuk. Használhat kókusz- vagy mandulatejet is, ezek is tökéletesen feloldják az összes szennyeződést.

A zsírosabb arcbőrnek inkább a sminklemosó gél használatával tehet jót. A problémás bőrre próbálja ki például az antibakteriális hatású Eucerin DermoPure gélt.

Tegyen egy tiszta sminklemosó kendőre sminklemosót és törölje le vele az arcát középről kifelé haladva. A másik lehetőség, hogy a sminklemosót az ujjaival vigye fel az arcára, hagyja egy kicsit hatni és csak ezután törölje le a sminklemosó kendővel. A végén ne felejtse el a nyakáról is eltávolítani a sminket.

5. lépés – Végezzen mély arctisztítást

A tökéletesen mély arctisztításhoz az arcvíz vagy a micelláris víz a legalkalmasabb. Tisztítás közben cserélje a sminklemosó kendőket mindaddig, amíg az teljesen tiszta nem marad.

6. lépés – Tonizálja az arcbőrét

Utolsó lépésként még használjon arctonikot. Nem csupán tonizálja az arcbőrét, de fel is készíti a tápanyagok felszívására és a pórusokat is összehúzza. Csak a szemkörnyéket hagyja ki, hogy elkerülje az irritációkat. Az arcbőre immár tökéletesen sminkmentes és tiszta, így következzék a táplálás és a hidratálás!