Ugrás a fő tartalomhoz

Bronzosító, arcirosító és highlighter az arctípusod alapján

2019. június 10.Notino
Az orcák finom kontúrozása bronzosítóval az idei év egyik legnagyobb sminktrendje! Sokan azonban nem tudják, hogyan is fogjanak hozzá. Ezért a különböző arcformák szerint összeállítottuk kontúrozási tanácsainkat, amely segítségével gyerekjáték lesz a napbarnított smink elkészítése!

Bizonyára hallottál már a különböző arctípusokról. Azt tudod, hogy a tiéd melyikbe tartozik? Segítünk kideríteni. Vegyél a kezedbe egy rúzst vagy ajakkontúrceruzát, állj egyenesen a tükör elé és rajzold rá az arcod körvonalát. Melyik formára hasonlít leginkább a tükrön lévő forma: kör, ovális, szív vagy négyzet? Olvasd tovább a cikket!

Azonban mielőtt még rátérnénk a konkrét arcformákra , adunk néhány tippet, hogy az arcod mely részére vidd fel a különböző Maybelline termékeket! A City Bronzer bronzosító és kontúrozó púder matt hatású, ezért használhatod akár erős, akár lágy, természetes kontúrozáshoz. Az arc árnyékos részeire érdemes felvinni a hajtövedhez, az orcák és az ajkaid alá, A Fit Me Blush pirosító nem csak árnyékolásra alkalmas, hanem segít, hogy orcáid üdének és élettel telinek tűnjenek. . Végezetül pedig jöjjön a highlighter: a Face Studio Strobing Sticket vagy a Master Chrome highlightert használd az arcod kiemelkedő pontjain: az orcákon, az orron és az állon.

Ovális arcforma

Kezdjük a bronzosítás és kontúrozás szempontjából legegyszerűbb arcformával, az oválissal. Kontúrozd finoman az arccsontod egy bronzosítóval, majd adj egy kis színt az orcáidnak a pirosítóval és emeld ki az arccsontod tetejét, az állad és a szemkörnyéked is vele. Ehhez próbáld ki az Age Rewind Eraser 05-ös rózsaszínes árnyalatát. Azok számára, akik túl hosszúkásnak érzik az arcukat és egy kicsit kerekebbé szeretnék tenni, van egy jó hírünk: ez lehetséges egy bronzosító segítségével. A kerekebb formáért finoman vigyél fel egy kis színt a homlokodra, a hajtövek mentén és az állkapcsod teljes hosszára.

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

Kerek arcforma

Ennek az arctípusnak főként keskenyítésre és optikai nyújtásra van szüksége. Annak érdekében, hogy megtudd, hogy az arcod melyik részeire kell felvinned a bronzosítót, csücsöríts, csinálj úgy, mint a halak és az arcod “bemélyedéseire” vidd fel a bronzosítót. Ne aggódj a túl sarkos forma miatt, folytasd az arccsonttól az állkapcsod széléig. Így eltűntetheted az orcák aljának kerekségét és optikailag meghosszabbíthatod őket. Vigyél fel egy kevés bronzosítót a halántékodra és folytasd a felvitelt a hajtövek mentén a homlokig. Ezután következik az arcpirosító, amivel kerek arcforma esetén bánj óvatosan és kis szögben vidd fel. Inkább bronzosíts, ne emeld ki az orcáid. Végezetül jöjjön a fényesítés: inkább az arc közepérehasználj highlightert , ami ennek köszönhetően hangsúlyosabbá válik. Ezután vidd fel az orr élére és az áll közepére. A ragyogóbb szemkörnyékért pedig használj világosabb korrektort!

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

Szív alakú arcforma

A szív alakú arcformát a szélesebb homlok és pici áll jellemzi. A homlokot ezért kell elfedni, az állat pedig kiemelni. A homlokodra használj bronzosító púdert,oldalt a hajtövek mentén vidd fel a homlok keskenyítéséért. Az arccsont alatti rész bronzosításával kontúrozd az orcáidat. Csücsöríts, hogy lásd, hová kell felvinned a bronzosítót. A pirosítót az orcákon dolgozd el, ,a ragyogást adó highlightert az állra, az arccsont tetejére és a szemkörnyékre használd.

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

Szögletes arcforma

Ez az arcforma szélesebb homlokkal és orcákkal jár. Vedd elő a bronzosítód és vidd fel a homlokod szélére a hajtövek mentén. Az orcák sminkeléséhez most nem kell csücsörítened, koncentrálj az állkapcsod szélére és élére, lágyítsd meg bronzosítóval a fülek alatti résztől indulva. Arcpirosítóval emeld ki az orcáidat, ne félj, alkalmazd bátran! Majd highlighterrel hangsúlyozd az állad és az orrod közepét vagy világos korrektorral a szemkörnyéked és a homlokod közepét, hogy ezekre a részekre vond a figyelmet.

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

Ha szeretnédmegtudni , hogyan érdemes sminkelni a szögletes arcformát, nézd meg a Make-up in the City legújabb részét Szilvával. Vajon kibírod nevetés nélkül? A videó megnézéséért jutalmul használd a NMB2HU kódot és vásárolj 20% kedvezménnyel Maybelline termékeket!

Olvasson tovább