Ugrás a fő tartalomhoz

Értékelések: A legjobb fehérítő fogkrém? Kerestük és megtaláltuk!

2023. 05. 24.

Jana Uhlir

7 perces olvasás

Az egészséges, tiszta és fehér fogsor szexi. De hogyan érheti el ezt, ha szenvedélyesen szereti a kávét, a fekete teát vagy a vörösbort? Viszonylag olcsó és kényelmes megoldás a fogfehérítő fogkrémek kipróbálása. Szerkesztőségünkben többfélét is teszteltünk, és most már tudjuk, hogyan adhatjuk vissza fogai természetes fehér árnyalatát.

Ki ne szeretne gyönyörű, ragyogó fehér mosolyt, igaz? Ebben segíthetnek a fehérítő fogkrémek, amelyek fokozatosan és kíméletesen, az otthon kényelmében is fehérítik a fogakat. A jó fehérítő fogkrémek ugyanis képesek a kávé, tea és ételek által a zománcfelületen keletkezett pigmentációt megszüntetni, és visszaállítani a fogak természetes fehér árnyalatát

Kávé, tea és különféle ételek – ezek a sárgás fogszín fő okozói. A vörösbor és a cigaretta pedig sikeresen csatlakozik hozzájuk. A fehérítő fogkrém aztán arra hivatott, hogy megszabadítson minket ettől a pigmentációtól. Ez többé-kevésbé sikerül is neki. Hogyan? A fehérítő fogkrémek fizikai vagy kémiai elven működnek. Az első típus olyan abrazív összetevőket tartalmaz, amelyek kíméletesen csiszolják a fogzománcot. A kémiai elven alapuló fehérítő fogkrémek peroxidot tartalmaznak, amely eltávolítja a fogszerkezetben lévő színpigmenteket. 

A legjobb fehérítő fogkrém? A feketének köszönhetően fehér 

A hagyományos fogfehérítő paszták mellett a fogak természetes úton történő világosításával is megpróbálkozhat, például fekete szénnel a fekete színű fehérítő fogkrémben, amely eltávolítja a lepedéket és a foltokat is. Ezenkívül népszerűek a fogfehérítő púderek is. 

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy még a legjobb fehérítő fogkrém sem fogja ugyanazt az eredményt elérni, mint a szakember által végzett fogfehérítés. Ha azonban csak egy-két árnyalattal szeretné világosabbá tenni fogait, akkor a fehérítő fogkrém ideális az Ön számára. És néhány hét vagy hónap múlva már fülig érő szájjal, ragyogóan fehér fogakkal mosolyoghat. 

Elég a beszédből, lássuk, melyik a legjobb fehérítő fogkrém a szerkesztőségi teszt szerint! 

A legjobb fehérítő fogkrémek

Értékelések: fehérítő fogkrémek 

Signal White now gold

B. Mária, online szerkesztő 

Ami a legjobban tetszett 

Praktikus „álló” csomagolás és az a tény, hogy (gyengéden) működik. 

Előnyök 

Signal White Now Gold fehéríti a fogakat és ragyogóvá teszi őket, ráadásul megküzd a foglepedékkel is. Ez a fogkrém kíméletes a fogzománchoz. A hatás számomra hosszabb használat után vált nyilvánvalóvá naponta kétszeri fogmosás során. De ha azt is figyelembe veszem, hogy a fogaim természetes színe sajnos közelebb áll a sárgához, mint a fehérhez, akkor nem az igazi az igényeimhez képest. De mint fogfehérítés utáni kiegészítő, remek választás. 

Hátrányok 

A hatás csak hosszabb idő után volt látható számomra. És én türelmetlen vagyok. 

MEDIBLANC Whitening 

Lenke, online content editor 

Ami a legjobban tetszett 

Többfunkciós ápolás, nagyszerű az érzékeny fogaimnak, azt nyújtja, amit ígér. 

Előnyök 

Ez a fogkrém kellemesen meglepett. A MEDIBLANC Whitening fehérítő hatású fogkrém kellemes ízű, és a gyengéd és igazán kíméletes fehérítés mellett a szájüregben található számos apró hibával is megbirkózik. Nagyon megszerettem az ízét, az állagát és a habmentességét. Ugyanakkor felfedeztem a hidroxiapatit 100%-os multifunkcionális hatását – ez a természetes ásványi anyag javítja a fogak állapotát, megjelenését és ellenálló képességét, felgyorsítja a remineralizációs folyamatot és gyógyítja a repedéseket. A fogkrémet professzionális fogfehérítés után teszteltem, és egy hónap után a fogaim ugyanolyan fehérek, mint fogfehérítés után. Számomra a Mediblanc Whitening nagyszerű választás! 

Hátrányok 

Nem találtam semmit. 

A tesztelt fehérítő fogkrémek

Opalescence Whitening 

Zsuzsa, online project manager 

Ami a legjobban tetszett 

Friss íz, megőrzi az árnyalatot, a fogak nem válnak érzékenyebbé a használat során. 

Előnyök 

Az Opalescence Whitening fehérítő fogkrém számomra nagyszerű ár-érték arányú. Erős íze van, nagyon frissítő, úgy érzem, hűsít is. Örülök, hogy fluoridot tartalmaz, így a fogszuvasodás ellen is védelmet nyújt. Egyébként körülbelül kéthetes használat után a fogaim biztosan egy árnyalattal fehérebbek, és a fogfehérítő fogkrém használata határozottan nem okoz érzékeny fogakat. Már egy kicsit függővé váltam a frissítő és jellegzetes ízéhez. 

Hátrányok 

Egyesek számára rendkívül erős ízű lehet. 

My White Secret Toothpaste Classic Mint szett 

Andrea, lead of content marketing 

Ami a legjobban tetszett 

Kellemes ízű, nappali és éjszakai fogkrém koncepcióval. 

Előnyök 

My White Secret Toothpaste Classic Mint fogkrém készlet nappali fogkrémje nemcsak fehérít, hanem mentaolajat is tartalmaz, amely egész nap frissít. Az éjszakai a benne lévő szénnek köszönhetően fekete színű, és egész éjjel, alvás közben is hat a fogakra. Igazság szerint azért választottam ezt a fogkrémet, mert felkeltette az érdeklődésemet a dizájn és a nappali-éjszakai koncepció... Úgy érzi magát az ember, mintha „fogfehérítő kezelésen” lenne. Tetszett az íze és az illata is, valamint az, hogy erősíti a fogzománcot. 

Hátrányok 

Nem tudom, nevezzem-e ezt hátránynak. Ez volt az első tapasztalatom fogfehérítő fogkrémmel, és talán túl nagy elvárásaim voltak. Nagyszerű munkát végzett a fogakon lévő pigmentációval a kávé, vörösbor után. De egy hónap használat után nem érzem úgy, hogy a fogaim jelentősen fehérebbek lennének. De erre léteznek más módszerek. 

Swissdent Repair and Whitening

D. Ilona, online szerkesztő 

Ami a legjobban tetszett 

Kellemes ízű, az egyik legkíméletesebb fehérítő fogkrém, a svájciak tudják a dolgukat. 

Előnyök 

Úgy érzem, hogy a Swissdent Repair and Whitening egyhetes használata után a fogaim simábbak, lepedék- és pigmentmentesek, amivel a hagyományos fogkrémek nem tudnak megbirkózni. Nem irritálta az ínyemet, és nem tette érzékenyebbé a fogaimat. Tetszett, hogy az összetevők természetes enzimek, és a fehérítő fogkrém egyáltalán nem szárítja ki a szájüreget. Két hét elteltével a fogaim határozottan egy fokkal fehérebbek, mint a használata előtt. 

Hátrányok 

Eltartott egy ideig, amíg megszoktam, hogy a jobb hatás érdekében nem kell kiöblíteni a fogkrémet. És kevésbé habzik. De ez csak meg kell szokni. 

Nos, kipróbálja, választott már az értékelések alapján? Ne várja, hogy a fehérítő fogkrémek jelentősen kifehérítik a fogait, inkább a professzionális fogfehérítés utáni árnyalat megtartására vagy egy-két fokozattal való fehérítésre szolgálnak. Ugyanakkor közülük több is képes fenntartani az egészséges szájüreget, és többfunkciós szerepet is betölt.