Ugrás a fő tartalomhoz

Értékelés: szerkesztőségünkben leteszteltük a leghatékonyabb hajmaszkokat

2023. 01. 12.Iva Davies
8 perces olvasás
A megfelelően kiválasztott maszk úgy működik, mint egy elixír. Gyógyítja a hajat, javítja a szerkezetét és növeli a feszességét. Előny, hogy ahajmaszkokhatalmas választéka áll rendelkezésre. Kipróbáltuk, és tapasztalatainkat természetesen nem tartjuk meg csak magunknak.

Hogyan kell használni a hajmaszkokat

Semmiképpen ne tévessze össze a maszkot a kondicionálóval, amellyel segíthet kifésülni a hajat, valamint hidratálást és fényt adhat a hajnak. Ám a hajmaszk, az már valami egészen más! Mélyre hatol és sokkal intenzívebb. Használja rendszeresen, ideális esetben hetente egyszer, vagy ahogy a hajának szüksége van rá. Jó, ha konzultál a fodrászával, ő ismeri a frizuráját, és a megfelelő fajtát fogja ajánlani Önnek. 

Használat előtt mindig végezzen klasszikus hajmosást. Nyomja ki a vizet a hajából, vagy törölközővel enyhén szárítsa meg. Használjon kis mennyiséget a maszkból, és vigye fel a haj hosszára és a hajvégekre. Mindig hagyja hatni a gyártó által ajánlott ideig. Ez általában egy és tíz perc között van. Ezután mossa ki a maszkot, és folytassa a hajformázást a megszokott módon. 

Az öblítés nélküli hajmaszkok esetében kissé eltérő szabályok érvényesek. Általában szórófejes flakonban kaphatók, és mindig kövesse a csomagoláson található alkalmazási ajánlást. De mindkét esetben figyeljen és ne alkalmazza a tápláló hajmaszkokat a hajtövekre – a haja sokkal gyorsabban elnehezülne, kopaszodna és zsírosodna. Hacsak nem olyan maszkot használ, közvetlenül a hajas fejbőrre kell felvinni.

Értékelések: A leghatékonyabb hajmaszkok


Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler


Éva, online szerkesztő

Ami a legjobban tetszett

Sok éve ismerem és használom a Kérastase márkát. Mindig nagyon elégedett voltam ezzel a hajkozmetikummal. Azonban még nem próbáltam a Chroma Absolu termékcsaládot, így az elvárásaim magasak voltak. Ez lenne a legjobb maszk sérült hajra?

Előnyök

Kérastase Chroma Absolu hajmaszkot a porózus és érzékeny haj ápolására tervezték. Így a festés által károsult hajra is. Erről az évek óta szőkített hajam hosszú történeteket tudna mesélni... A hajam petyhüdt, fénytelen és szálkásodik... Az eredmény már az első használat után azonnal látható. Ez az érzés egy héttel később, amikor másodszor is használtam a maszkot, még inkább felerősödött. A hajam fényesebb, erősebb és csillogóbb. Ennek a tesztnek köszönhetően önként és külső nyomás nélkül döntöttem úgy, hogy megveszem a sampont és a kondicionálót is ugyanebből a termékcsaládból. Remélem, hogy akciósak lesznek.

Hátrányok

Jobban szeretem a tubusos maszkokat. Mert mindig sikerül vizet csöppentenem az adagolóban lévő termékekbe, ami nem ideális. No és az ár is. A többi Kérastase termékhez képest ez a professzionális hajpakolás drágább. De higgye el nekem, hogy nem fogja megbánni! 

Termékek

REDKEN Extreme Length

Nicolett, diáklány 

Ami a legjobban tetszett

Azon kevés hajmaszkok egyike, amely nem csak a hajhosszakra és a hajvégekre kerül, hanem a fejbőrbe is bedörzsölődik. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz az eredmény.

Előnyök

Hosszú, festett hajam van. A gyártó szerint a REDKEN Extreme Length maszk ideális a sérült, törékeny hajra, miközben segíti a haj növekedését. A maszk nagyon kellemesen hat, úgy éreztem, hogy hűsíti és megnyugtatja a bőrömet. Használata után gyönyörű lett a hajam. Könnyen kifésülhető, és nem marad annyi kifésült vagy töredezett haj a kefémben. Alig várom, hogy sokáig használhassam. Egyszerűen – működik! A maszk tubusban is kapható, és ezt praktikusnak találom. Ugyanis szakértő vagyok abban, hogy mindent kiöntsek..

Hátrányok

Egyáltalán semmit nem találtam. 

Shu Uemura Silk Bloom


Ivett, Make-up Artist

Ami a legjobban tetszett

A hajam gyönyörűen sima és selymes tapintású volt a hajmaszk használata után. Ráadásul imádom a maszk illatát.

Előnyök


Ritkán használtam hajmaszkokat, mert túl lusta vagyok hozzá. De mivel daueroltattam a szőkített hajamat, szükségem volt valamire, ami rendbe hozza a rendkívül kiszáradt, sérült és durva hajat, és nem hagyja zsírosodni egészséges hajamat a fejbőrömnél. A hajamat megmostam, felvittem rá a kondicionálót, majd lemostam és törölközővel megszárítottam. Felvittem a Shu Uemura Silk Bloom maszkot és átfésültem. Több mint 10 percig hagytam rajta, összesen körülbelül 45 percig, majd alaposan kimostam a hajamból. Aztán kifújtam a hajam diffúzorral, és nem tudtam eléggé csodálkozni. 

Hátrányok:


Az ár. Ha hetente egyszer használnám a maszkot, legfeljebb két hónapig tartana ki. Ami nekem elég kevésnek tűnik. Másrészt viszont csodálatos, így lehet, hogy megint áldozok rá pénzt.

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue

U. Anikó, online szerkesztő 

Ami a legjobban tetszett

Amellett, hogy ténylegesen működik, nagyra értékelem a 100%-ban vegán receptet.

Előnyök 

Az én színezett finom hajam elég száraz és sérült annyira, hogy erről akár előadást is tarthatnék, így minden hajmaszkot szó szerint azonnal felhörpint. Ezt a maszkot az utasítás szerint 10 percig alkalmaztam a törölközőszáraz hajra, majd leöblítettem. Nekem úgy tűnt (de lehet, hogy csak vágyálom volt), hogy már az első használat után láttam, és ami még fontosabb, éreztem a hatást. Valójában a hajam sokkal selymesebb, simább és erősebb lett. A Bonacure Repair Rescue termékcsalád azt ígéri, hogy egyetlen alkalmazással képes akár 3 évnyi károsodást is kijavítani, és erősebbé tenni a hajat, ezért megtartom, és mindenképpen tovább próbálgatom a hatását. Valószínűleg a legjobb száraz hajmaszk, amit valaha használtam.

Hátrányok 

Kicsit magasabb ár, kivéve, ha a maszk éppen akciós. 

K18 Molecular Repair


P.´Anikó, online szerkesztő 

Ami a legjobban tetszett


Öblítésmentesség!

Előnyök


Az öblítésmentesség mellett a szupergyors, bonyolult eljárás nélküli felvitel is nagyszerű. Időt takaríthat meg a zuhany alatt, és ezáltal végül is vizet takarít meg. És az összetétele olyannyira telítve van magas koncentrációban peptidekkel, amilyen ritkán fordul elő a hajápoló termékeknél. Ráadásul egy "vegán" feliratú hajmaszkról beszélünk, ami szinte hihetetlen kombináció. Azt is szeretem, hogy nem parfümözött. 

Hátrányok


K18 Molecular Repair annyira fel van töltve, hogy az első használat után "villamosító" hatást fejt ki a finom hajon, azt mondanám, hogy "túl erős" a finom hajhoz. Ez a mellékhatás azonban a későbbi  használatokkal elmúlik, és a haj egyre egészségesebbnek és egészségesebbnek tűnik...

Termékek

L'Oréal Professionel Serie Expert Metal Detox

Lenke, Online Content Editor

Ami a legjobban tetszett

Egyértelműen a maszk illata és állaga, valamint az a tény, hogy amit ígér, azt valóban teljesíti is. És elegendő ehhez egy percnyi hatás!

Előnyök

L'Oréal Professionnel Metal Detox termékcsaládot a fodrászomtól ismerem, családiasan "mentális detox"-nak hívjuk, minden látogatás nála mindig az, ezt biztosan ismeri Ön is. Amit a Metal Detox mélyreható tápláló maszkban a fent említett dolgokon kívül határozottan szerettem, az az, hogy időt takarít meg – egy percnyi használat után lemosható, és még ez a rövid kezelés is elég ahhoz, hogy a haj egyszerre legyen fényes, megerősített és selymes.

Olyan érzésem is van, hogy sokkal jobban tartja a festett színt, ami lassabban mosódik ki, és nem veszít a fényéből. Tehát az, hogy a maszk véd a festés után lerakódó fémrészecskék ellen (amelyek károsíthatják a hajszálakat, és pontosan ezek okozhatják a szín kopását), ténylegesen 100%-ban igaz.

Hátrányok

Valószínűleg az ár, de ki nem gondol erre manapság. De a maszk két hónapig kitartott, és minden héten használtam. És a hajam későbbi minősége megéri ezt a pénzt!

Szóval, segített Önnek a hajmaszkokról alkotott értékelésünk, és döntött már? Ha igen, élvezze a "maszkolást " valamint haja fényét és erősségét is!

Olvasson tovább