Ugrás a fő tartalomhoz

BEMUTATÓ: Hogyan sminkelhetjük csókállóra ajkainkat? 5 lépés a csókálló rúzs felvitelére

2017. 03. 10.

Notino

4 perces olvasás

Hölgyeim, tudták, hogy valóban kisminkelhetjük az ajkainkat igazán csókállóra, ami ráadásul nem hagy foltot és hosszú órákon át kitart?

 Ám ez nem megy magától! A profik szerint egy kicsivel több lépés kell hozzá, nem elég csupán felvinni a csókálló rúzst. Azonban, ha ezeket betartjuk, ajkaik nem száradnak ki, nem tapad a pohárra rúzs, és nem lehet csak úgy egyszerűen lecsókolni! Valljuk be, a randevúk időszakában ez igazán jól jöhet!

1. Nedvesítés végett vigyen fel vazelint az ajkaira, majd ezután használja a rúzs elkenődését megakadályozó átlátszó ceruzát.

Ha nem tudja, milyen vazelint alkalmazzon az ajkaira, próbálja ki Vaseline Original termékünket, amelyről vásárlóink azt írják, hogy még az intoleráns bőr is jól viseli. Emellett tökéletesen kenhető, ugyanakkor nem hagy maga után zsíros érzést. Az ajkai feltöltéséhez és a rúzs elkenődésének megakadályozása miatt feltétlen szükséges átlátszó kontúrceruzák közül az Artdeco Lip Liner Invisible Lip Contour terméket javasoljuk. Ráadásul az Artdeco nem teszteli termékeit állatokon.

2. Rajzolja körbe ajkai külső vonalát szájkontúr ceruzával.

A csókálló rúzs alkalmazása előtti kontúrozással tökéletesen fedje el az egyenlőtlenségeket, valamint így pontos formát adhat ajkainak. A felső ajaknál középről, az ún. szívtől kiindulva haladjon a sarkok felé. Alsó ajkának sminkelését viszont a saroktól befelé haladva végezze, úgy, hogy a vonalak közepén találkozzanak. Vigyázzon arra, hogy a külső oldalt ne húzza túl. Inkább ajkai szélén vagy belső oldalán haladjon végig. Ezután a ceruzával óvatosan fejezze be az ajkak teljes felületén a rajzolást úgy, hogy csak azok körvonala maradjon ki. Ehhez a művelethez az elfogadható áron kapható Artdeco Mystical Forest minőségi szájkontúr ceruzát javasoljuk.

3. Hogy ajkai tökéletesen csókállók legyenek, selyem ajakrúzzsal fejezze be a színezésüket és szájkontúr ceruzával tökéletesítse az eredményt.

Selyem rúzs alatt a matt Nars Audacious rúzst értjük – a matt rúzsok már egy ideje átvették a vezetést a gyöngyházfényűtől. Ez a rúzs sminkelés után kifejezetten kellemes selymes hatást eredményez. A csókálló rúzst mindig ecsettel vigye fel, mivel így intenzív színeket érhet el, és pontosan követheti ajkai vonalát. A rúzs felvitele, és az esetleges túlhúzások kontúrceruzával való kiigazítása után ne felejtse el ellenőrizni a sarkok élességét.

4. Fixálja csillámporos rúzsfixálóval, és a kontúrok hangsúlyozásához vigyen fel az ajkak vonalára világos árnyékolót.

A praktikus rúzsfixáló alkalmazása után az ajaksmink nemcsak tartósabb lesz, de nem is fakul meg. Amennyiben teltebb megjelenésű ajkakat szeretne elérni, arra is van tippünk. Artdeco Crystal Garden ajakrúzs fixáló csillámporral! Elég az ajkak közepére, erősebb rétegben felvinni. Fontos, hogy ne feledkezzen meg a kontúrokat kiemelő világos árnyékolóról sem. Az ajkak körüli árnyékolás ugyanis az optikai nagyítás másik fontos trükkje. Először válasszon egy világos árnyalatot, amit az ajkak vonala mentén körül és középen alkalmaz majd, illetve vigyen fel közvetlenül a „szívecske“ fölé világos gyöngyház árnyékolót. Az így elért kontraszt gyönyörűen kiemeli ajkait.

5. Végső korrigálás, avagy semmi maszatolás

Figyelem Hölgyeim!. A rúzst nem szabad törölni! Ezért a túlhúzások végső korrigálását ceruzával kell elvégezni. Különösen ügyeljen a sarkokra, hogy azok szép csúcsosak legyenek, és ne kenődjenek el. Ha viszont sikerült jócskán túlhúznia a csókálló rúzst, azt vékony korrektorral, lehetőleg ceruzával fedje el.

Az ilyen precízen sminkelt ajkakat talán még egy szenvedélyes estén sem lehet lecsókolni.

Eszter