Melltartóbetét

Melltartóbetétek a száraz érzetért szoptatás idejére

Védje ruháját a foltoktól. A szoptató melltartóbetétek nélkülözhetetlen segédeszközei minden anyukának a szoptatás időszakában. Diszkrét védelmet biztosítanak az érzékeny mellbimbóknak, és megakadályozzák a tej kellemetlenséget okozva átszivárogjon a melltartón és a ruhán keresztül.

A melltartóbetétek típusai

A melltartóba való betétek kellemes nedvszívó és légáteresztő anyagokból készülnek, amelyek szárazon és melegen tartják a mellbimbót, valamint megakadályozzák, hogy az érzékeny bimbókat irritálják a textíliák. Praktikus öntapadós szalagok segítségével a betét jól illeszkedik a szoptatós melltartóban, és végig a helyén marad viselése során.

  • Az egyszer használatos melltartóbetétek erősen nedvszívó vékony anyagból készülnek, és ha felszívják a tejet, egyszerűen ki lehet őket dobni. Az ilyen típusú melltartóbetét nagyszerűen elfér minden kézitáskában és pelenkázó táskában, és diszkrét védelmet nyújt bárhol útközben.
  • A textil melltartóbetétek lágy légáteresztő pamutból vagy bambuszból készülnek, és moshatók és többször használhatók. Az első használat előtt mindig mossa ki a textil melltartóbetéteket. A mosáshoz ne használjon öblítőt, mert az befolyásolhatja nedvszívóképességüket.
  • A szilikonos anyatejgyűjtő egy speciális védőeszköz, amely vékony szilikonból készült. A szilikonos melltartóbetétek tökéletesen a mellhez simulnak, ezáltal védik a mellbimbót a kidörzsölődéstől, egyúttal összegyűjtik a felesleges anyatejet, és megakadályozzák hogy a ruhára folyjanak.

Milyen gyakran cseréljük ki a melltartóbetétet?

A szoptatás első heteiben javasolt a melltartóbetétet kicserélni minden egyes szoptatás után, mert az anyatej termelődése még nem stabilizálódott rendesen. Néhány hét elteltével a tejképződés alkalmazkodik a kisbaba igényeihez, és a melltartóbetétet szükség szerint kell cserélni. Mindig ki kell cserélni a melltartóbetétet, ha tejet szívott fel, mert utána már nem tölti be megfelelően a funkcióját.

A betét helyes elhelyezése a melltartóba

  • Vegye ki a terméket a csomagolásából.
  • Húzza le az öntapadós csíkot.
  • Helyezze a betétet a melltartóba a mellbimbó magasságába.
  • Erősítse a betétet a melltartó kosarához az öntapadós csíkkal.

A diszkrét melltartóbetétek használatával nem kell aggódni a ruhákra kerülő kellemetlen foltok miatt, és használata ráadásul valóban nagyon egyszerű. Válasszon egyszer használatos vagy mosható melltartóbetétet, és élvezze a szárazság és kényelem érzetét a szoptatás első hónapjaiban.